PRIRODNI KAMEN ZA UREĐENJE ENTERIJERA I EKSTERIJERA

IZRADA ELEMENATA OD PRIRODNOG KAMENA I UGRADNJA

Prirodni kamen je pogodan za staze, fontane, oblaganje zidova, stepenica, ograda, šankova,kamina…
U ponudi je kamen, tj kamene ploče različtih boja i dimenzija, zatim imamo sečene elemente odnosno štanglice-seceni kamen koji je veoma atraktivnog izgleda. U asortimanu imamo I suvi zid – kamen razlicite debljine i dužine i boje, granitne kocke itd.

Ako razmišljate da uredite vaš dom sa prirodnim kamenom, na pravom ste mestu. Mi se bavimo prodajom i ugradnjom prirodnog kamena.

Posedujemo najmoderniju tehnologiju za obradu prirodnog kamena, te smo u mogućnosti ispuniti pouzdano i u vrlo kratkom roku najzahtevnije narudžbine. Kamenorezac DESPOT, ističe visoki kvalitet završne obrade, koji je rezultat entuzijazma, sposobnosti i spremnosti zaposlenih da odgovore posebnim i specijalnim zahtevima tržišta.

KAMEN ZA ENTERIJER I EKSTERIJER – MESTO POSTAVLJANJA KAMENA

Mesto koje ste izabrali za postavljanje prirodnog kamena uveliko diktira vrstu za koju se trebate odlučiti. U dnevnoj sobi, dekorativni kamen se postavlja na dominantnom zidu odnosno na zidu koji je vizuelno najistaknutiji. U ostalim prostorijama i na manjim površinama ređe se upotrebljava, a prostorijama manje površine idealno mesto za dekorativni kamen su niše.

Ukoliko je soba prostrana, a zid na koji ga postavljate velike površine (iznad osma metara kvadratnih) odaberite kamen krupnije strukture, boje koja će vam se uklopiti sa ostatkom nameštaja.

UGRADNJA KAMENA

Raspolažemo kamenom svih boja, veličina i oblika, KAMEN ZA SVE! Oplemenite Vaš prostor lepotom i snagom kamena i umećem naših majstora! Ukoliko vam je potrebna ugradnja prirodnog kamena Kontaktirajte Nas i mi ćemo Vam dati ponudu o izvođenju građevinskih radova.

Telefon 062 70 29 70, 011 271 82 51; E-mail: gkrdespot@gmail.com
Najpovoljnije cene.

KAKO NASTAJE GRAĐEVINSKI KAMEN

Kamen nastaje drobljenjem (sitnjenjem) stena. Do prirodnog nastanka kamena obično dolazi dejstvom erozije, usled uticaja: kiše, vetra, mraza, plime, oseke, zemljotresa, poplava i drugih meteoroloških pojava. Veštačkim putem se kamen dobija sečenjem stena testerama, sitnjenjem pomoću eksploziva, drobljenjem ili mlevenjem, cepanjem i na druge načine.
Kamen je važan i skoro nezamenljiv materijal u građevinarstvu, kako u niskogradnji, tako i u visokogradnji. Jedan je od najstarijih građevinskih materijala jer je bio lako dostupan u prirodi u davno doba, te su ga rani ljudi mogli koristiti za razne potrebe.
Kamen se u građevinarstvu najčešće pre upotrebe obrađuje: lomi, seče, polira itd.

VRSTE GRAĐEVINSKOG KAMENA

Najčešće korišćene vrste građevinskog kamena su: granit, mermer, gnajs, andezit, breča, dolomit, peščar, krečnjak i travertin.

LOMLJENI KAMEN KATALOG | SLIKE
Lomljeni kamen
Lomljeni kamen – Prirodni kamen – Najpovoljnije cene

Pogledajte ceo Katalog Lomljenog kamena >>>

KAMENE ŠTANGLICE KATALOG | SLIKE
Kamene stanglice
Kamene štanglice – Dekorativni kamen – Najpovoljnije cene

Pogledajte ceo Katalog Kamenih štanglica >>>

PANELI OD PRIRODNOG KAMENA KATALOG | SLIKE
Paneli od prirodnog kamena – Dekorativni kamen – Najpovoljnije cene

Pogledajte ceo Katalog Panela od prirodnog kamena >>>